Beatris şi fântânile aurii | 12. Raze întunecate, precum ramurile unui arbore


…Dar poate că întâmplarea aceasta n-a fost, pentru Alex, dintre cele mai memorabile, deşi a fost imposibil s-o uite. La câteva zile după, într-o noapte, la schimbul trei, el intră în laboratorul Lalei, cu treabă, imediat după ce ieşi de acolo Anda, colega ei de schimb. Aşadar, el intră, prezentă laborantei probele, aceasta le evaluă sumar trecând rezultatele într-un registru, după care, până ca el să-şi anunţe plecarea, femeia se postă în dreptul uşii pe care puse siguranţa. Şi, dintr-o dată, descheindu-şi cu gesturi înfrigurate halatul până mai sus de mijloc, îi arătă alţi ciorapi ieftini, de culoarea pielii, pe care, în locul acela, peste chiloţii bleumarin de această dată, se vedea clar, aproape strălucind, o mică pată. Brusc, din pata aceea izbucniră raze întunecate care, precum ramurile unui arbore, se întinseră în lateral şi mai ales în jos, ca cele de salcie, pe ciorapii femeii. După care Lala sări şi-l prinse de gât pe Alex, strângându-l la piept şi şoptindu-i sacadat: iubeşte-mă, iubeşte-mă, iubeşte-mă acum!
El nu făcea nimic altceva decât să i se lase în braţe, aproape sufocat, pe când femeia, cu gesturi febrile, îi dezlega şireturile pantalonilor de salopetă, îi găsea cocoloşul mototolit, i-l netezea, i-l apăsa, i-l strângea între degete. Şi tocmai când el s-ar fi simţit în stare să-i propună femeii să se întindă pe masa acoperită de faianţă, ea-l împinse, îl părăsi, privind cu stupoare dârele de pe pardoseală, ce se adunau spre a se scurge în canalul acoperit de un capac cu zăbrele. | EF

Reclame

2 gânduri despre “Beatris şi fântânile aurii | 12. Raze întunecate, precum ramurile unui arbore

    • Te mai aşteptăm la eFictiune! Eventual poate ne scrii ce-ţi place să citeşti, ce ai vrea să citeşti… Eventual ce nu ţi-a plăcut în textele deja citite. Pe curând!

      Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.