Majoritatea femeilor au orgasm stimulate manual


Peste 33% dintre femeile care au răspuns, ca anonime, până în prezent, la o întrebare – „Dacă partenerul îţi stimulează manual vulva/ clitorisul/ vaginul ai orgasm?” – dintr-un chestionar online care li se adresează au răspuns afirmativ, cu precizarea că aproape 29% dintre ele au spus că au „adesea” orgasm în acest fel. Dintre respondente, alte aproape 29% au răspuns că „uneori” beneficiază astfel de orgasm.
Pe de altă parte, aproximativ 38% au răspuns, categoric, că nu au orgasm în acest fel. Este posibil ca printre ele să se numere femei din categoria anorgasmicelor, dar e de presupus că, dintre ele, mai numeroase sunt cele care nu sunt stimulate astfel (se pare că unele nici n-o doresc!) sau nu sunt stimulate suficient spre a avea astfel orgasm. Având în vedere rezultate obţinute şi la alte întrebări din chestionarul amplu adresat sexualităţii femeilor, se disting cel puţin două scopuri ale acestor stimulări manuale realizate de persoana parteneră: creşterea stării de excitaţie spre a favoriza copulaţia (sau, în unele cazuri, şi trecerea la cunnilingus) sau, realmente, obţinerea unui orgasm „sigur” (mai ales dacă femeia este convinsă că nu va avea orgasm în urma copulaţiei).
Vă informăm că, în continuare, femeile care doresc că răspundă – în anonimat! – la întrebare o pot face AICI, pe blogul partener „Dicţionar sexualitate”, unde vor găsi, de altfel, alte zeci de întrebări vizând aspecte diverse din zona sexualităţii femeii. După cum aflăm de la realizatorii „Dicţionar sexualitate”, în curând vor fi postate numeroase întrebări asemenea, vizând sexualitatea bărbatului, în particular, şi sexualitatea cuplului.
Dacă doriţi să comentaţi sau să faceţi sugestii, o puteţi face ca persoane anonime, în spaţiul destinat comentariilor, utilizând un pseudonim şi o adresă de email fictivă, gen abcd@ef.com. | E.F.

Un gând despre “Majoritatea femeilor au orgasm stimulate manual

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.