Sexualitatea femeii după vârsta de 50 de ani


Din nefericire, nu poţi rămâne tânără multă vreme! Pentru multe femei, însă, vârsta şi menopauza nu mai reprezintă catastrofa biologică ce le marginalizează, proiectându-le în grupul mămăicilor şi rupându-le de plăcerile vieţii. Iar dacă aventura amoroasă şi erotică este întotdeauna posibilă, ea se poate revela adesea, la o vârstă înaintată, având o calitate neaşteptată, deoarece nimic nu-i mai stă în cale.
Astăzi, consideră dr. Yves Ferroul, există toate condiţiile pentru ca orice femeie să-şi schimbe modul de a trăi înaintea ultimei etape, a bătrâneţii înaintate. Având, de exemplu, o sexualitate înfloritoare, dacă ea îşi doreşte astfel.
Unei femei „cu vârstă” şi aflată la menopauză, a cărui echilibru hormonal a fost bulversat vreme de cel puţin câteva luni, îi este foarte uşor să definească cu claritate un „înainte” şi un „după”. Fizicul începe a-i fi afectat, riscând să devină o piedică în calea sexualităţii. Uscăciunea vaginală face ca raporturile sexuale să devină dezagreabile sau dureroase; relaxarea ţesuturilor poate antrena o „cădere a organelor”, care jenează penetrarea; modificarea aspectului sânilor afectează imaginea de sine. | Sexualitate online, 2013

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.