Ce este ciclul menstrual?


Ciclul menstrual este timpul scurs între data declanşării unei menstruaţii şi data declanşării următoarei menstruaţii. De regulă, se spune că ciclul menstrual are 28 de zile, dar în destule cazuri el este mai scurt sau, adesea, mai lung. Dacă ciclul tău diferă de cel al prietenei tale, să nu consideri că una dintre voi este… anormală! Se întâmplă însă ca fete care trăiesc mult timp împreună (de exemplu, fiind colege într-o cameră de internat), deşi au, la început, cicluri diferite ca durată şi ca dată a survenirii acestuia, în timp, să ajungă să aibă cicluri similare şi ca dată a apariţiei, şi ca durată.
Sângerarea durează între 3-5-7 zile, iar durata dintre sângerări poate fi de 24-42 de zile. Înainte de a merge la medic, fie că aveţi o problemă sau pur şi simplu vă prezentaţi pentru un – indicat – consult periodic, e bine să cunoaşteţi care este durata ciclului menstrual.
Destule femei observă anumite schimbări de-a lungul ciclului. În mod obişnuit, secreţia vaginală este mai consistentă şi albicioasă după menstruaţie, transparentă şi alunecoasă în timpul ovulaţiei, iar în cantitate mică şi elastică, înaintea unei noi menstruaţii. Unele femei îşi simt sânii mai grei şi mai sensibili în zilele dinaintea menstruaţiei. Pe durata menstruaţiei, unele femei acuză dureri în partea de jos a abdomenului, dureri de spate, dureri de cap, chiar diaree sau acuză o dispoziţie schimbătoare. | © Copyright 2009 Sexualitate online. All Rights Reserved.

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.