„Peegasm”, o nouă practică sexuală


> Dar este vorba despre o practică sexuală periculoasă!

Despre „peegasm” se vorbeşte în ultimii ani ca fiind „o nouă tendinţă sexuală” avută în vedere de unele femei, tendinţă ce presupune ca femeia să amâne cât mai mult îi este posibil să facă pipi, în acest fel urmând să aibă un orgasm „altfel”. Înţelegem că, de fapt, este vorba despre o practică sexuală, iar orgasmul obţinut astfel este, într-o anumită măsură explicabil. Pe de o parte, pur şi simplu, prin intenţia femeii în cauză de a avea orgasm, aspect ce conduce la o erotizare şi la o sexualizare a funcţiei urinare. Pe de altă parte, anatomic şi funcţional, acest orgasm s-ar explica prin presiunea susţinută, în creştere, aplicată asupra clitorisului (mai ales a zonelor ascunse, din corp, ale acestuia) şi vaginului, iar, în fine, când urina este eliberată, de cantitatea mare de lichid, sub presiune, care generează punctul culminant.

Medicii atrag atenţia că femeia nu trebuie să abuzeze de practica ce conduce la peegasm (astfel fiind numit, în fond, orgasmul obşinut pe această cale), întrucât reţinerea de a urina presupune acumularea de bacterii ce pot conduce la infecţii urinare sau renale. Pe de altă parte, dacă femeia bea, în acest scop, mari cantităţi de apă într-un timp foarte scurt (spre a obţine o urină limpede, apoasă, aşa cum adesea este folosită şi cu ocazia unor jocuri uro), îşi poate provoca dezechilibre în orgasnism. Nu în ultimul rând, practicarea curentă poate conduce la destinderea muşchilor vezicii, astfel încât riscă, la urinare, în vezică să rămână cantităţi de urină care trebuie eliminate cu ajutorul sondei! De asemenea, în perspectivă, există risc de formare de calculi.

Pentru a se menţine sănătoasă, medicii recomandă femeii să urineze la cel mult 15 minute din momentul în care creierul trimite semnal că vezica trebuie golită. Altfel, ea riscă să se confrunte, din cauza toxinelor acumulate în vezică, cu fristoane, transpiraţie, dureri pelvine. | D.S.

25 de gânduri despre “„Peegasm”, o nouă practică sexuală

  1. E periculoasa doar daca se exagereaza cu asta. In principiu, femeia nu trebuie sa se abtina pana la durere. Din pacate, multe femei inca nu dau atentia cuvenita acestui interesant tip de orgasm.

    Apreciază

    • Am încercat de câteva ori, m-am ţinut cât am putut, nu, nu a fost vorba despre niciun fel de durere. Iar despre plăcere…. ce să spun? Nu am ajuns şi asta probabil fiindcă eram prea atentă la ce mi se întâmplă, nu ştiu cum să zic. N-am reuşit deloc faptul că să ignor că mă abţin să nu fac pe mine. Myraam32

      Apreciază

    • am aflat şi eu de curând că e „nouă” practica…. dar eu eu ştiam demult, dintotdeauna… bănuiesc că nu doar eu…. poate e mai „secretă” ca să zic.
      pe la 13-14 am început să mă autoexcit nu in pat ca toate fetele ci la bae… imi amintesc ca imi faceam temele si ma tineam ca sa nu ma intrerup…. puneam mana, apasam si imi era fb…… cred ca am avut asa primul orgasm adevarat….. am fugit la bae, m-am pus tinandu-ma, presand pasarica siiiiiiiiiiii……………. cand mi-am dat drumul mi-am pierdut capul – nu am stiut ce se intampla cu mine……. asa de frumos a fost de m-am speriat. pipile nici nu curgea normal ci zvacnea oprindu-se in jeturi scurte si tari………. dsr mi-a trebuit timp sa invat si sa-mi dau seama exact cum–––-

      Apreciat de 2 persoane

      • ….dar lucrurile s-au schimbat, alta e situația– să vreau nu mai pot da timpul înapoi, nici simți ca atunci.
        probabil e mare diferență între o spontaneitate naturală sau….. nici nu știu cum să zic și altceva programul, programarea, că uite deseară dacă am timp și voi fi liniștită și nu voi uita!… privesc la TV cu mânuțele între picioare. când mă plictisesc insist, mă grăbesc că să termin și merg la bae și trag apa…

        poate nu sunt în formă acum… dar uite vine vremea când te scapi pipi doar dacă te apleci sau ai strănutat.

        Apreciat de 1 persoană

      • Louanna, dacă ai 54 de ani, atunci se mai întâmplă să te scapi la strănut și aplecare. Dar există exerciții Kegel, care pot ajuta la tonifierea musculaturii pelviene. Cât despre a te ține, eu zic că merită să mai încerci, din când în când. Poți discuta oricând cu mine, dacă vrei.

        Apreciază

    • Dar nici nu te poţi abţine până la durere, căci există o limită naturală anterioară, pur şi simplu dai pe afară………. Ce idee!
      Dar şi în ce priveşte plăcerea cred sunt exagerări.
      Recunosc că este o anumită senzaţie la început – şi doar dacă vrei neapărat tu ca persoană să o asociezi cu ideea de plăcere e plăcere!!! – dar când apare starea de „peeing desperation” nu mai e plăcere, se impune să iei alte decizii.

      Apreciat de 1 persoană

      • Bine, nu vorbim de situația în care ești undeva pe stradă și vrei pipi de nu mai poți, dar nu prea ai ce să faci, clar… Vorbim de a fi totul sub control, de a avea loc ceva planificat. În rest, de acord cu tine. 🙂

        Apreciază

    • Eu nu aș zice că am fost sau sunt adeptă… Dar până la un punct cred că înțeleg despre ce este vorba.
      Când am a face duș și sunt cu vezica plină, uneori „sar” peste toaletă și intru direct la duș. Iar acolo, dacă nu mă grăbesc, e savuros să am grijă aceea anume de păsărică. Și cred că cu cât e mai plină, senzațiile sunt mai bune și mai puternice. Senzații speciale, de nedescris, chiar și în clipele când îmi dau drumul, iar uneori lichidul mi se prelinge pe corp, pe coapse.

      Apreciat de 1 persoană

      • Şi soţul s-a prins că urinez în cadă…. :)) Dimineaţa când suntem fff. grăbiţi… Avem o singură baie, eu fac duş, el se bărbiereşte. Credeam că nu observă… dar el aproape pe toate le observă la mine. De obicei când mă urinez în cadă nu se vede, căci mi se prelinge în jos, pe picioare…………. dar uneori ţâşneşte în faţă!!! Oare de ce pe bărbaţi îi excită aşa de tare chestia asta??? Şi eu îl văd des când urinează, dar la mine aşa ceva nu mă excită deloc. El se excită tare când se prinde că urinez în cadă, nu-mi dau seama de ce.

        Apreciază

    • Am uitat…, de fapt asta voiam să spun, că nu mi se pare periculoasă… Că doar nu faci de fiecare dată.
      Dar probabil cei care spun așa o fac pentru ca nu cumva cineva să zică ca a pățit ceva fix din cauza asta.
      Voi să nu încercați acasă așa ceva!!! 🙂

      Apreciază

      • Ba chiar mai bine să încerce așa ceva acasă, chiar nu e nimic de pierdut. Vezica plină tot mai apare, din când în când, cum spuneai și tu, trebuie doar mai multă atenție la ceea ce produce, iar senzațiile, în mod garantat, pot fi intense și deosebite. 😊

        Apreciază

  2. Ar trebui să încerci progresiv, nu deodată… și nu neapărat acolo unde e „miză”, adică în timpul actului sexual. Poți să încerci când te masturbezi, și observă atunci cam în ce punct e cea mai plăcută senzație. Nu trebuie neapărat să simți că te scapi pe tine pentru a te simți bine. Dimpotrivă, poate o vezică prea plină te distrage, indiferent cât de mult reușești să te ții…

    Apreciază

  3. Da, da, Gabriel. Însă eu nici nu m-am „implicat” serios, e doar un fel de amuzament, distracţie. Nu e cazul de act sexual, în sensul comun. Poate vei râde de mine, dar acesta e adevărul… Vin seara acasă, târziu, stau, am treabă mai ales prin bucătărie… deşi nu sunt o „gospodină” dar îmi place să mănânc corect. De exemplu supraveghez ceva pe aragaz sau spăl multe vase. Şi ar trebui să fug totodată la baie, însă amân, amân. La început e plăcut – chiar aşa, nu-mi dau seama ce poate înţelege un bărbat din asta -, mai pun şi mâna, da… strâng din coapse, e f plăcut…. însă finalul e că învinge urgenţa, alerg la baie şi….. se scurge totul, nu mai rămâne nimic, sunt „ca nouă”. 🙂
    Myraam32

    Apreciază

    • Dragă Myraam32,

      Îți mulțumesc că ai ales să îmi împărtășești și mie (sau nouă, aici) experiența ta cu această îndeletnicire. Pe mine mă atrage însăși ideea ca o femeie să fie suficient de deschisă la minte pentru a încerca asemenea lucruri, pentru a nu le considera din start niște prostii. O astfel de femeie e fascinantă prin ea însăși. În rest, aș putea povesti, cred, o zi și o noapte despre ce cred că este atractiv pentru un bărbat nu neapărat în a practica asta (pentru că, cel puțin personal, tind să cred că senzațiile în cazul femeilor sunt mai puternice, cum spuneai și tu), ci pentru a avea o parteneră dispusă măcar să încerce un astfel de tip de experiență. Să se deschidă pentru o astfel de comunicare. Și te asigur că nu e nici pe departe la îndemâna oricui. Acestea fiind zise, am zero motive să râd de tine, dar toate motivele să te încurajez în explorările tale. Mi-ar face, bineînțeles, plăcere, să putem discuta mai mult și ești binevenită să îmi mai scrii. O zi excelentă să ai!

      Apreciază

      • Gabriel, mersi! Că nu râzi de mine!
        E semnificativ, să ştii. Cu al meu (mă văd cu un tip, nu sunt foarte cuplată) nu discut aşa ceva, nu că mi-ar fi ruşine. Dar ar fi total aiurea, ar spune că sunt nebună, deraiată.
        E un tip fff conformist, deşi teoretic nu pare. Dar nu el este subiectul. Nici chiar eu!!! 🙂
        Am citit… dar nu m-am gândit ca la o practică. Nu ştiu cum să spun, unele sunt naturale fiindcă…
        Uneori, dimineaţa, mă trece şi aşa de lene îmi este să mă ridic din pat să merg la baie… Poate înţelegi. Mă gândesc să ţin o oală de noapte sub pat, ca acum un secol. Oare mai există aşa ceva?
        Myraam32

        Apreciază

    • Ar trebuie să povestesc la amănunt dar păcat că nu am timp acum.
      Fosta mea iubită a păţit aşa în bucătărie.
      Ea spăla vasele la chiuvedă iar eu priveam la ea şi terminam de mâncat la masă.
      Ea încă a zis că o trece tare dar vroia să termine cu vasele alea.
      Dintr-o dată nu s-a mai putut ţine şi s-a udat destul de mult chiar şi gresia până s-a putut opri.
      Purta şorţ şi pantaloni de trening gri.

      Apreciază

  4. Hehe… dacă e prea nou, nici nu poți discuta așa ceva. Dacă e prea conformist, e moartea explorării și a ideilor noi. Nu descurajez relația ta actuală, dar una bună ar fi cea în care ambii parteneri reușesc să discute tocmai despre cele mai secrete zone ale imaginației lor.
    Revenind la tine, bineînțeles că poți face orice vrei. Sexul de dimineață nu ar fi deloc rău, pentru că și bărbații par a avea mai multă „stamină” dimineața.
    Nu văd însă cu ce te ajută oala de noapte. Poți însă să îmi explici, iar ca să nu tragem prea mult de subiect aici, eventual cu prea multe paranteze, poți să dai click pe numele meu și vei găsi adresa la care îmi poți lăsa mesaj. Cum, bineînțeles, poți scrie și aici, însă uneori acest blog are o viață a lui proprie, care nu se potrivește cu a noastră…

    Apreciază

  5. …..bine discutăm dacă îți place….
    54 e o cifră pusă aiurea, rezultată inițial dintr-u greșeală de tastare, nu e vârsta…

    de câteva zile intru pe aici și mă amuz într-un fel, ca de femeile care zic alarmate că se stropesc. dar bărbații nu???
    eu cautam altceva și am ajuns, blogul acesta nu e neapărat genul meu.

    Apreciază

  6. Mai citesc pe aici din când în când şi am găsit acest subiect ce poate avea legătură. Precizez din start că nu am urmărit niciodată aşa ceva (iar când fac dragoste cu soţul caut să-mi golesc vezica din timp căci altfel nu mă simt bine), la practica asta mă refer, dar ce mi se întâmplă uneori parcă seamănă. Deci eu lucrez mult la birou, am f. multă muncă, uneori mi se întâmplă să rămân cu orele lipită de scaun…….. iar toaleta fetelor este tocmai jos la parter. Deci deşi nu e sănătos aproape zilnic amân mult să cobor la baie, fac tot felul de chestii ca să amân, înţelegeţi, mă foiesc pe scaun, stau picior peste picior şi mă apăs, mă apăs chiar şi cu mâna când cred că nu mă vede colega, dar nu, nu în sens sexual. Iar când trebuie, când chiar nu se mai poate, alerg….. Şi adevărul este că am observat de mai mult timp şi de foarte multe ori (însă precizez că nu permanent!!!) că în clipele în care îmi dau drumul am aşa nişte senzaţii care deşi nu sunt precis sexuale sunt aparte, plăcute, ca nişte fiori intimi, îmi pare rău că nu pot descrie mai bine. După ce am citit ce se scrie aici chiar m-am gândit să încerc şi aşa anume, să văd ce se întâmplă, însă până acum nu am pus în practică, poate deoarece nu am avut starea. După ce am scris aici poate o voi avea?

    Apreciază

    • Precum ai observat deja, Artemizia, sunt niște senzații foarte plăcute pe care le poți explora. E bine de tine că te poți ține până în punctul în care chiar nu se mai poate. Ai niște mușchi puternici și sunt sigur că și soțului îi place asta. Așa că, dacă tot poți, de ce să nu explorezi?

      Apreciază

  7. Fetelor, voi aţi obs. că atunci când sunteţi excitate destul de tare trece (cel puţin un pic) nevoia de a merge la baie??? Iar dacă te şi apeşi acolo, la găurikă… Ce păcat că dacă faci sex cu adevărat şi eşti excitată încă mai tare nevoia revine……. chiar mai rău ca la început, încât ajungi să te gândeşti să fugi la toaletă, nu-ţi mai stă capul şi celelalte la sex….

    Apreciază

    • Aici greșesc majoritatea femeilor: se gândesc că fac pe ele și întrerup orice, nu le mai arde de sex etc. Ai mari șanse să atingi un orgasm minunat dacă nu prea iei în seamă această nevoie, care de cele mai multe ori e doar o consecință a faptului că femeia este foarte excitată.

      Apreciază

Lasă un comentariu

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.